Dutch |English nl | en
Zo gaat het op de afdeling Mechanical van Iv-Industrie  Iv-Industrie Mechanical

Zo gaat het op de afdeling Mechanical van Iv-Industrie

Zo’n half jaar geleden maakte Carl Noya de overstap naar Iv-Industrie, waar hij als technisch afdelingshoofd van de afdeling Mechanical dagelijks leiding geeft aan tien collega’s. Een werkdag is nooit hetzelfde en zijn rol nooit eenduidig. “De bereidheid van ons team om technisch ingewikkelde vraagstukken op te pakken, dat maakt me trots.”

Over zijn rol, de sector en de ambitieuze afdeling
Zijn baan is veelzijdig. Want naast het zijn van afdelingshoofd, voert hij ook taken uit in de projectleiding van zijn eigen projecten. Daarin is het bewaken van de kwaliteit, de uren en de voortgang de belangrijkste aspecten. Als afdelingshoofd organiseert Carl de werkzaamheden en is hij verantwoordelijk voor de inzet en beschikbaarheid van medewerkers binnen de afdeling Mechanical.  

Deur staat open

Hoewel geen dag hetzelfde is, begint de dag voor Carl altijd hetzelfde: met koffie. “Want anders functioneer ik niet goed”, grapt hij. “Vervolgens loop ik de planningen door en verwerk ik nieuwe informatie van projecten en de inzet en beschikbaarheid van de mensen. Daarnaast wil ik mijn deur zoveel mogelijk open houden. Er is altijd wel een collega die een kwaliteitscheck op een document wil of een projectinhoudelijke vraag heeft. Daar moet ook ruimte voor zijn.” 

De afdeling Mechanical ziet hij als een enthousiaste club mensen. “Ik vind het heel fijn dat ik ze eerder moet afremmen dan enthousiasmeren. Dat is niet nodig. Ik ben als mens gevoelig voor sfeer en een energie in een groep. Die is hier heel goed. Er wordt hard gewerkt, maar er is een enorme bereidheid om technisch ingewikkelde vraagstukken op te pakken. Dat maakt me trots.” 

In relatief korte tijd heeft Carl al aan veel projecten gewerkt, zoals voor Tata Steel, Pallas en Gate Terminal, waar hij als projectleider bij betrokken was. Momenteel loopt een project voor een klant op de Maasvlakte het langste sinds zijn tijd als afdelingshoofd. Daar maakt Iv-Industrie een alternatieve route van hoogspanningskabels om de veiligheid te vergroten en kabelputten te kunnen bereiken. Het project is veelzijdig: van inventarisatie van de putten tot het ontwerpen van nieuwe ondersteuningen en deksels, tot het maken van werkspecificaties voor de aannemers tot het opstellen van een kostenraming.  

Uitgedaagd worden

Dat verklaart waarom de afdeling Mechanical veelzijdig is en moet zijn. Carl: “Het leuke aan mijn werk en rol is dat ik me bezig kan houden met motiveren van het team. Kijken naar het talent en zorgen dat iedereen blij is met wat hij doet en genoeg wordt uitgedaagd. Het fijne is dat je bij Iv alle ruimte krijgt om verder te groeien en hun carrière uit te stippelen. Daar help ik ze mee.” 

Een baan op de afdeling Mechanical betekent veelzijdigheid, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en uitgedaagd worden. “Al onze mechanicals doen minstens twee projecten tegelijk. Dan weet je ook hoeveel er in totaal loopt bij ons. Dat maakt het werk heel afwisselend.”

Enthousiast geworden van het verhaal van Carl? Bekijk hier de beschikbare vacatures van de afdeling mechanical bij Iv-Industrie.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kun jij ons versterken? Werken bij Iv-groep betekend elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Zelfstandig of met een team van top experts.