Dutch |English nl | en

HelWin beta HVDC conversiestation

Beperking van energieverlies

Het HVDC conversiestation (high voltage direct current) HelWin beta is geïnstalleerd in de Duitse Noordzee op een waterdiepte van 23 meter. De door de windturbines aangeboden 33 kV wisselspanning wordt op het platform omgezet naar 320 kV-gelijkspanning. Dit heeft als effect minder energieverlies in de keten. De afstand van het platform naar het ontvangststation in Büttel is 130 kilometer waar ook de aansluiting aan het elektriciteitsnet is. Het maximale vermogen van HelWin beta is 680 MW, wat voldoende is om circa 750.000 huishoudens van energie te voorzien. Iv-Offshore & Energy maakte het ontwerp van de topside en verzorgde de inkoop van het niet-highvoltage-gerelateerde equipment. Iv-Consult maakte de werkplaatstekeningen.

Technische data

Afmetingen:
Topside 100 x 43 x 75m   
Jacket 63 x 42 x 48 m

Gewicht:
Topside 10,400 mT
Jacket 4,700 mT    

Waterdiepte: 24m
Stroomopwekking: 680 MW
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Fedor denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via  088 943 3300 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!