Dutch |English nl | en

A18 productieplatform

Minimaal onderhoud en minimale milieuvervuiling

Het Petrogas A18-platform is een satellietplatform wat is aangesloten op het centrale A12-CPP-platform. Met behulp van dit nieuwe gasproductieplatform wordt uit een ondiep reservoir zogenaamd ‘shallow gas’ gewonnen. De locatie van het gehele complex bestaande uit meerdere platforms is 300 kilometer offshore vanaf Den Helder. Het A18-platform is zodanig ontworpen dat het onbemand kan produceren met weinig onderhoud en minimale vervuiling aan het milieu. Iv-Offshore & Energy was voor dit project de engineering partner van HSM Offshore en verzorgde ook de inkoopactiviteiten. Iv-Consult maakte de werkplaatstekeningen.

Technische data

Afmetingen:
Topside 25 x 17 x 15m
Jacket 24 x 29 x 61m

Gewicht:
Topside 1080 mT (Lifting) en 1110 mT (Operationeel)
Jacket 1360 mT

​Gasdruk: 50 bar
Gastemperatuur: 15°C
Waterdiepte: 44,5 m
Gascapaciteit: 70 MMSCFD
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Fedor denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via  088 943 3300 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!