Variantenstudie nieuwe verbinding tussen Arkel en Gorinchem

Nieuwe verbindingsweg over de Linge tussen de Arkelsedijk en de Spijksedijk

Aan de Arkelsedijk in de Lingewijk in Gorinchem worden nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Een nieuwe brug, bestemd voor autoverkeer, fietsers en voetgangers, moet de Spijksedijk met de Arkelsedijk gaan verbinden. De brug moet de nieuwbouwwoningen beter bereikbaar maken, zorgen voor veiligere verkeersstromen en vooral een goede fietsverbinding worden. De realisatie van zo’n brug heeft uiteraard impact op de omgeving. Dus welk type brug is de beste oplossing? Iv onderzocht dit met een variantenstudie en heeft stakeholders actief bij dit proces betrokken.
 
De varianten, inclusief de voorkeursvariant, worden uitgewerkt tot een schetsontwerp waarbij ook de haalbaarheid, de kostenraming en een Programma van Eisen worden aangetoond en onderbouwd. Om deze varianten te beoordelen, maakt Iv gebruik van een specifiek beoordelingskader, waarin aspecten als verkeersveiligheid, duurzaamheid, hinder, onderhoudskosten en bouwkosten worden meegewogen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Welke vraagstuk wil jij realiseren? Paul praat je graag bij over de mogelijkheden. Neem contact op of bel 0883988332.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv-groep betekend elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Zelfstandig of met een team van topexperts.
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.