Cyclerap

De innovatieve Cyclerap-methode

Iv heeft op initiatief van de ANWB gewerkt aan de ontwikkeling van CycleRAP om de veiligheid van fietsers te verhogen. Deze methode classificeert fietspaden en wegen op basis van veiligheid en geeft ze een score die het potentiële ongevalsrisico voor fietsers aangeeft. De scores worden berekend door de fietsinfrastructuur systematisch in kaart te brengen. Dit gebeurt met behulp van actueel beeldmateriaal van de weg. Iv heeft deze beelden verzameld met onze 3D-scanauto. De ingewonnen gegevens resulteren in een puntenwolk van de omgeving met de exacte locatie van alle objecten. De methode evalueert 34 verschillende wegkenmerken in segmenten van 25 meter. CycleRAP biedt waardevol inzicht om de fietsveiligheid te verbeteren en draagt bij aan de optimalisatie van fietsroutes en wegen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Herbert denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact via 088 943 3200 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv-groep betekend elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Zelfstandig of met een team van topexperts.