Iv-Infra begeleidt definitief herstel van Goudse spoorbrug Iv-Infra Iv-Infra Spoorinfrastructuurbeheerders

Iv-Infra begeleidt definitief herstel van Goudse spoorbrug

Iv-Infra heeft een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar het definitief herstel op locatie van de beschadigde Lage Gouwespoorbrug in Gouda. Een te hoog beladen containerschip voer in mei 2018 tegen de brug aan, die sindsdien dankzij tijdelijke stempels tussen de hoofdliggers in bedrijf is gebleven. Iv-Infra is verantwoordelijk voor het opstellen van het contract en de uitvoeringsbegeleiding van het definitief herstel.

Van tijdelijk herstel naar definief herstel

Wat komt er allemaal kijken bij het definitieve herstel van de spoorbrug? Een gedeelte van de hoofddraagconstructie en het aansluitende loopbordes worden vanaf een jack-up-ponton vervangen. Ook wordt de brug opnieuw gericht, volledig geschilderd en worden de ingegoten spoorstaven vervangen.

Speciale tunnel voor vleermuizen

Bijzonder detail: door de aanwezigheid van vleermuizen in de Lage Gouwespoorbrug, is aan de westkant van de spoorbrug een tunnel met zeilen gemaakt. Dit met de reden dat vleermuizen de werkzaamheden kunnen passeren zonder gehinderd te worden door de verlichting. Deze tunnel is maar liefst 30 meter lang, 5 meter breed en 2,6 meter in hoogte.

Qumey voert deze herstelwerkzaamheden uit, onder begeleiding van Iv-Infra. Spoorwegbeheerder ProRail is de opdrachtgever van dit bijzondere project.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Joey gaat hier graag over met je in gesprek. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail. 
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.