Iv-Groep introduceert nieuwe b.v.: Iv-Assetmanagement Assetmanagement DREAM Slim beheer en onderhoud

Optimale balans tussen prestaties, risico’s en kosten

We stellen steeds hogere eisen aan de prestaties van onze bedrijfsmiddelen. Storingen en ongeplande afsluitingen van fysieke assets zoals bruggen, sluizen, industriële faciliteiten, offshore windplatforms of marineschepen leiden in toenemende mate tot zeer hoge (maatschappelijke) kosten of onveilige situaties en moeten vanzelfsprekend tot een minimum worden beperkt. Iv-Groep levert vanuit haar divisie Iv-Infra al jaren strategische assetmanagementdiensten om beheerders en eigenaren te helpen ‘in control’ te zijn. Met ‘in control’ zijn bedoelen we: weten wat de staat van de assets is gedurende de gehele levensduur en vooral wanneer welk onderhoud moet worden gepleegd om tegen minimale kosten en risico’s te blijven voldoen aan de prestatie-eisen. Om invulling te geven aan de groeiambities en onze assetmanagementdiensten verder uit te bouwen in alle andere markten waarin Iv-Groep actief is, is recent een nieuwe b.v. opgericht: Iv-Assetmanagement b.v.

Weten is meten

In principe kan iedereen sensoren bevestigen op een constructie. Maar wij zeggen: weten is meten. Door onze unieke kennis van techniek, geavanceerde inspectie- en meetmethoden en data- en risicoanalyse, weten wij als geen ander wát, waar en hoe we moeten meten om doelmatig te adviseren over assetmanagement. En pas dan gaan we over tot meten is weten.

Integrale en strategische assetmanagementdiensten

Iv-Assetmanagement biedt een integrale aanpak die leidt tot een optimale balans tussen de prestaties, risico’s en kosten. We ondersteunen asset owners en asset managers zowel in de haalbaarheidsstudie, het ontwerp en de uitvoering als in de beheer- en onderhoudsfase. Voorbeelden van diensten die Iv-Assetmanagement levert variëren van het verrichten van inspecties, uiterst nauwkeurige metingen, rijdende, varende en vliegende 3D-scans, risicoanalyses en ILS-diensten tot en met het opstellen van (strategische) beheer- en onderhoudsplannen. Ook adviseren we bij de opzet en implementatie van assetmanagement in beheerorganisaties van onder meer gebouwen, procesinstallaties, offshore platforms en maritieme assets.

Onze DREAM methode

Om de optimale balans te kunnen bereiken tussen prestaties, risico’s en kosten, hebben we de DREAM methodiek ontwikkeld. DREAM staat voor Datagedreven Risicogestuurd Enterprise Asset Management. Kort samengevat is DREAM een methode die het mogelijke faalgedrag van constructies, inspectie- en/of meetresultaten en instandhoudingsadviezen met behulp van onzekerheidsanalyse slim combineert tot een optimale meerjaren-onderhoudsplanning. Met deze methode kan het onderhoud van assets en bovendien het benodigde onderhoudsbudget voor de komende jaren worden voorspeld, zonder dat je verrast wordt door storingen, noodzakelijk ongepland onderhoud of zelfs constructief falen. In deze animatie wordt de DREAM methode kort toegelicht.

Arno Willems, programmadirecteur assetmanagement: “DREAM kan voor beheerders het verschil maken tussen alles onder controle hebben en een “God zegene de greep” onderhoudsstrategie. Dit laatste zien we helaas steeds vaker door de almaar krimpende onderhoudsbudgetten, terwijl tegelijkertijd het areaal al dichtbij of zelfs voorbij het einde van de technische levensduur zit. De datagedreven en risicogestuurde werkwijze is in mijn overtuiging dé aanpak om ook dan je onderhoud te optimaliseren. DREAM is grotendeels gestoeld op het Reliability Centered Maintenance (RCM) gedachtengoed. Het wordt steeds beter mogelijk om de hierbij gebruikte risicoanalyses te voeden met data verkregen uit inspecties, scans en sensoren, en daarmee de verwachte restlevensduur van assets nauwkeurig bepalen. Dit maakt dat beheer- en onderhoudsadviezen veel gerichter geschreven kunnen worden.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Arno gaat hier graag over met je in gesprek. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail. 
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.