Altijd met de praktijk verbonden: projectleider bij Iv-Bouw is nooit saai Iv-Bouw Vacatures

Altijd met de praktijk verbonden: projectleider bij Iv-Bouw is nooit saai

Ruim twintig jaar was Dion van Bommel als projectleider actief bij Iv-Bouw. Maar inmiddels geniet hij van zijn pensioen. Dion kijkt met plezier terug op zijn tijd bij het ingenieursbureau. “De hectiek van ons werk is lekker.”

Dion begon zijn loopbaan als werktuigbouwkundig ingenieur bij een installatiebedrijf. Al snel merkte hij dat het berekenen en ontwerpen van installaties meer bij hem paste en stapte hij over naar adviesbureaus en later als projectleider bij Iv-Bouw. Daarin houdt hij zich bezig met de klimatisering van gebouwen: van scholen tot zwembaden en van een kantoorpand tot complete distributiecentra.

“Iv-Bouw is een relatief kleinschalig ingenieursbureau. Bij grote bureaus is alles opgeknipt qua taken, maar hier doe je alles. Je ziet het begin van een project tot en met de oplevering. Dat maakt Iv-Bouw leuk”, vertelt Dion. “Je blijft daardoor altijd met de praktijk verbonden.”

Uitgebreide kennis

Een van de projecten die Dion te binnen schiet, is een nieuw, groot distributiecentrum voor supermarktketen Lidl in Oosterhout (Gelderland). “In feite is het gebouw een heel grote lege doos die gevuld moest worden met kantoren, magazijnen, expeditieruimten, koelcellen, vriescellen en aansluiting op een WKO-installatie, PV-panelen en windmolens. Het berekenen, ontwerpen en de principes van de installatiedelen in een hoofdopzet gieten, geeft veel voldoening. Dat vergt uitgebreide kennis van installaties. Als projectleider moet je op hoofdlijnen overal van op de hoogte zijn.”

Dion heeft altijd meerdere kleine en middelgrote projecten tegelijk. Soms wel tientallen tegelijk. Planning en een goed gevoel voor overzicht is dus belangrijk, weet Dion uit ervaring. ''Met veel kleinere projecten heb je veel verschillende contacten en moet je snel kunnen acteren. Dat is vaak hectisch, maar dat is ook de reden dat ik hier al een tijd werk. De hectiek van ons werk is lekker.”

Een team met toekomst

En wat de opvolger van Dion precies van werken bij Iv-Bouw verwachten? “Doordat we veel verschillende projecten doen, is Iv-Bouw een flexibele organisatie. De samenstelling van projectteams wisselt vaak. We hebben een mooi team met ook een aantal talentvolle, jonge mensen die leergierig zijn. Er zit echt toekomst in.”

Neem jij het stokje over van Dion? Klik hier om de vacature projectleider werktuigbouwkunde te bekijken! 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kun jij ons versterken? Werken bij Iv-groep betekend elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Zelfstandig of met een team van top experts.