Dutch |English nl | en
Home>Kennis & Nieuws > Overzicht > Hoe ik mijn passie ontdekte bij Iv-Consult
Hoe ik mijn passie ontdekte bij Iv-Consult Passie Techniek Engineering

Ik wilde meer weten over toekomstige werkmogelijkheden

Dit was de laatste zomer voor mijn afstuderen en daarom had ik besloten een zomerstage te volgen. Op deze manier wilde ik meer te weten komen over toekomstige werkmogelijkheden en ontdekken wat ik leuk vind en wat niet. Ik volg nu de opleiding Civil Engineering, een brede opleiding met veel mogelijkheden. Nu, terugkijkend op mijn tijd bij Iv-Consult, kan ik zonder twijfel zeggen dat dit de juiste keuze was!

Door Daria Safonova, heeft recent haar zomerstage bij Iv-Consult afgerond

Werken aan coole projecten

Vanaf de eerste dag werkte ik samen met de lead structural engineer aan het Halfweg ontmantelingsproject. Dit was een speciaal project: tijdens Oudjaarsavond (2018) klapte een chemische tanker tegen het platform. Gelukkig was het platform niet actief en sterk genoeg om de botsing te weerstaan. Toch was er behoorlijke schade aan de constructie van het platform. Het doel van Iv-Consult was om de klant te laten zien dat het platform veilig verwijderd kon worden. Dit lieten we zien door ingewikkelde technische controles te doen en vervolgens een ontwerp te maken van de versteviging. Hierna hebben we verder gewerkt aan hetzelfde project, maar voor een andere klant waarbij wij hebben geholpen met berekeningen.
 

Ik voelde mij een gelijkwaardig teamlid

Mijn taken gedurende de stage waren erg divers: van het doen van structurele controles in het programma SACS, tot het ontwerpen van een tijdelijke ondersteuningsconstructie en de hijsvoorzieningen. We werkten in een kleine groep, en ik voelde me een gelijkwaardig teamlid. Naast dat ik erg goede begeleiding kreeg van mijn begeleider, kreeg ik ook de mogelijkheid om mijn eigen ideeën te delen en mijn mening te geven. Wat ik ook erg leuk vond was dat ik mee mocht naar de projectgerelateerde vergaderingen met klanten. Voor mij was dit een mooie ervaring die ervoor zorgde dat ik niet alleen de technische kant van het project mee kreeg, maar ook kon nadenken over veiligheid, tijdsplanning en financiën.
 
Ik heb drie geweldige maanden bij Iv-Consult gehad. Nu weet ik welke doelen ik heb voor de toekomst en ben ik klaar voor mijn carrière!