Dutch |English nl | en

Zorgcentrum Lorentzhof

Door toepassing van duurzame systemen meer comfort en veiligheid voor bewoners

In opdracht van Libertas Leiden, in combinatie met woningbouwvereniging Ons Doel, verzorgde Iv-Bouw het installatieadvies voor de renovatie van Zorgcentrum Lorentzhof in Leiden. Het gebouw is uitgerust met diverse domotica systemen voor de bewoners en een CO2-gestuurd klimatiseringssysteem voor verwarming, koeling en ventilatie met gedeeltelijke warmteterugwinning. Hoog rendement gaswandkachels wekken de warmte op, een compressiekoelmachine met vrije koeling zorgt voor de koude opwekking. Hierdoor is er sprake van een hoge COP (Coëffciënt Of Performance) waarde. Het toepassen van deze systemen is niet alleen duurzaam, maar vergroot ook het comfort en de veiligheid van de bewoners.

Technische data

Opdrachtgever: Libertas Leiden
Architect: DP6 Architectuurstudio
Disciplines: gebouwgebonden installaties
Fasen: DO, bestek, detaillering en realisatie
Oppervlakte: 7.200 m²
Totale bouwkosten: € 6.900.000,-

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Erik denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een mail. 
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!