Dutch |English nl | en

Renovatie gemaal Eisenhowerlaan

Een besparing voor de gemeente op alle fronten

Iv-Water was betrokken bij een groot aantal renovaties van gemalen in Eindhoven. De renovatie van gemaal Eisenhowerlaan was het meest bijzonder. De bestaande zuiveringsmethode was niet efficiënt. Hemelwater afkomstig van het wegdek werd gebufferd in de bergingskelder. Om de RWZI te ontlasten werd dit relatief schone water geloosd op het oppervlaktewater. Maar, door de pegel op het wegdek in de winter was dit ’s winters niet mogelijk en werd het water richting de RWZI getransporteerd. Hiervoor vond manuele omzetting van de leidingen plaats. Renovatie van het gemaal resulteerde in een efficiënter en goedkoper proces, waarbij het gemaal volledig autonoom werkt.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Paul denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3900 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.