Dutch |English nl | en

Ondergrondse gasopslag Epe

Effectiever inspelen op de gasmarkt

Het gebied rond Epe in Duitsland staat bekend om zoutuitgraving. Als gevolg van deze opgravingen zijn er ondergrondse holtes ontstaan. Om het overschot aan gas dat in de zomer wordt geproduceerd op te slaan voor gebruik in de winterperiode zijn deze holtes goed geschikt. Gas van het openbare gasnetwerk moet dan wel eerst op een hogere druk worden gebracht met compressoren, waarna het wordt opgeslagen in deze holtes. Het bestaande compressiestation bij Epe is uitgebreid, zodat Nuon effectiever kan anticiperen op de periodieke  schommelingen in vraag en aanbod op de gasmarkt. Iv-Offshore & Energy verkreeg dit project samen met haar joint venture partner VSB en was ook verantwoordelijk voor de engineering, inkoopactiviteiten en constructiemanagement.

Technische data

Opslagcapaciteit
Oude situatie: 140 miljoen m³ 
Nieuwe situatie: 220 miljoen m³ 

Zoutcavernes
Oude situatie: 4
Nieuwe situatie: 7

Zuigercompressoren
Oude situatie: 2
Nieuwe situatie: 2

Centrifugaalcompressoren
Nieuwe situatie: 2 x 9 MW
 
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Fedor denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.