Dutch |English nl | en

Borssele Alpha en Beta

Grootste windpark van Nederland

Het wordt gezien als een stukje Hollands glorie: de ontwikkeling van offshore transformatieplatformen Borssele Alpha en Beta. De windparken bij Borssele hebben gezamenlijk de capaciteit om 1400 megawatt groene energie op te wekken, genoeg om anderhalf miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Dit levert een positieve bijdrage aan de doelstelling van het Energieakkoord om 16% duurzame energie op te wekken in 2023. Iv-Offshore & Energy verzorgt in samenwerking met HSM het ontwerp van de Borssele Alpha- en Beta-platformen, alle inkoop en de integratie van de door TenneT TSO B.V. toegeleverde hoogspanningscomponenten (high voltage) en alle balance-of-plant materialen.

Technische data

Afmetingen:
Topside 58 x 32 x 26m
Jacket 35 x 29 x 50m

Gewicht: 
Topside 3,800 T
Jacket 2,900 T

Waterdiepte: 30m
Stroomopwekking: 700 MW
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Fedor denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!