Home>Projecten > Kademuurvernieuwing Nieuwe Gracht

Kademuurvernieuwing Nieuwe Gracht

Kademuurvernieuwing Nieuwe Gracht

De kademuren van de Nieuwe Gracht in de binnenstad van Haarlem verkeerden in slechte toestand en de gemeente wilde deze op korte termijn vervangen. In 2001 is een deel van de gewichtsmuur-constructie vervangen door een verankerde damwand-constructie met een betonnen deksloof waaraan prefab schorten met metselwerk zijn opgehangen. Er is een variantenstudie uitgevoerd om te bepalen of deze methode ook bij de overige delen van de gracht kon worden toegepast of dat er wellicht betere oplossingen zijn. Naar aanleiding van de variantenstudie is er gekozen voor een met (grout)ankers verankerde damwand, waarop prefab schorten met metselwerk worden bevestigd, omdat deze op uitvoeringsduur en omgevingshinder het best scoorde. Iv-Infra heeft deze optie uitgewerkt tot een definitief ontwerp en bestek.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Jacqueline denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!