Dutch |English nl | en

Gladstone LNG Upstream

Het transporteren van gas 435 kilometer door Australië

Gladstone LNG, de joint venture tussen Santos, Petronas, Total en Kogas, is begonnen met de ontwikkeling van Coal Seam Gas (CSG) bronnen in de Bowen en Surat Basins in Zuidoost-Queensland (Australië), in de regionale centra van Roma en Fairview. Het gas wordt 435 kilometer naar een Gas Liquefaction Plant in Hamilton Point West op Curtis Island nabij Gladstone, Queensland gepompt. In die fabriek wordt het CSG schoongemaakt en geconverteerd naar LNG in de Gladstone GLNG-faciliteiten. Siemens Energy heeft Iv-Offshore & Energy gecontracteerd voor de levering van de procesfaciliteiten en connectiepijpen, met name de support systemen voor de compressors.

Technische data

Druk
Input:
1220 kPa (Fairview)
1220 kPa (Roma)
Output:
10900 kPa (Fairview)
15500 kPa (Roma)

Accommodatie:
5 x 2-fasen Compressietrein (Fairview)
and 2 x 3-fasen Compressietrein (Roma)

Gasproductie:
81 MMSCFD (Fairview)
67 MMSCFD (Roma)

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Fedor denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!