Dutch |English nl | en
Home>Projecten > Getijdenduiker Waterdunen

Getijdenduiker Waterdunen

Ontwikkelen van duurzame getijdenenergie

West Zeeuws-Vlaanderen heeft een 250 hectare groot binnendijks natuur- en recreatiegebied, dat via een getijdenduiker rechtstreeks in verbinding staat met de Westerschelde. De getijdenduiker is aangelegd in de primaire waterkering. Elke getijdencyclus kan circa 1 miljoen m3 zeewater in en uit stromen voor nieuwe natuur. Bij dreigende stormvloed sluiten de schuiven in de kokers van de getijdenduiker om de waterveiligheid te borgen. Iv-Infra en Iv-Water maakten het referentieontwerp van de getijdenduiker en de vervangende waterkering en verzorgden de systeemgerichte contractbeheersing.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Iwan denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3900 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.