Dutch |English nl | en
Home>Projecten > Brug Hollandsch Diep

Brug Hollandsch Diep

Opvallende vormgeving met Y-vormige opleggingen

De brug Hollandsch Diep (ook wel de derde Moerdijkbrug genoemd), is de langste spoorbrug in de Hogesnelheidslijn Schiphol-Antwerpen. De brug is in totaal twee kilometer lang, waarvan zo’n 1100 meter over het water gaat. De hoofdoverspanning is een staalbetonligger die wordt gedragen door 11 pijlers, die op 105 meter uit elkaar staan. De brug is uitzonderlijk vlak en stijf, omdat de hogesnelheidslijn er met een snelheid van 300 km/uur overheen rijdt. Iv-Infra maakte samen met Gemeentewerken Rotterdam het definitieve ontwerp en de detaillering van de brug, de brugpijlers en de fundering.
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk? Wouter denkt graag met je mee over jouw technische vraagstukken. Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!