Dutch |English nl | en
Home>Over Iv > Kennis & Nieuws > Overzicht > Training for the job
Training for the job Employer branding Ontwikkel Uitgedaagd

Persoonlijke ontwikkeling

De ontwikkeling van medewerkers vinden we belangrijk bij Iv. Iedereen beloopt zijn of haar eigen carrièrepad. Christiaan heeft in zijn twaalf jaar bij Iv verschillende functies gehad en vertelt over de weg die hij heeft afgelegd.

Als teamleider kan je de afdeling laten groeien

“Ik begon bij Iv als junior engineer. Toen studeerde ik nog op de Hogeschool Rotterdam en werkte tegelijk bij Iv.” Christiaan Hilgers, teamleider EIA bij Iv-Water, werkt sinds 2007 bij Iv en heeft in zijn jaren hier verschillende functies gehad. Hij volgt nu het Developing Human Talent programma en wordt begeleid in zijn ontwikkeling naar teamleider. Training for the job dus. “Ik begon als junior en groeide door in stappen: engineer, senior engineer, specialist en sinds juli 2019 teamleider. Het was nooit mijn doel om een leidinggevende functie te bereiken. Ik wilde gewoon mijn werk goed doen en plezier houden in het werk. Het is eigenlijk geleidelijk zo gegroeid. Wat mijn ambities zijn? Een betere teamleider worden. De beste!” lacht hij. “Als je de rol van teamleider goed neerzet kan je de afdeling laten groeien!”

Wat heb ik nodig om mijn functie te vervullen?

Christiaan volgt nu met een groep collega’s het Developing Human Talent (DHT) programma. Het programma draait om persoonlijke ontwikkeling, (zelf)leiderschap en organisatieontwikkeling. “Het draait vooral om je persoonlijke ontwikkelingsproces. Wat zijn mijn leerdoelen, wat heb ik in mijn functie nodig om mijn rol te vervullen,” legt Christiaan uit. “Maar het gaat ook over de balans tussen privé en zakelijk. En over het weghalen van beperkingen en blokkeringen. Ik ben bijvoorbeeld vrij jong, dit kan ook een belemmering zijn: ‘kan ik dit wel?’. Daar werk je dan vervolgens aan. Het programma duurt ongeveer een jaar en naast de trainers heb je een coach en een buddy, met een leidinggevende functie bij een andere divisie. Bij de start van het programma stel je jezelf een doel en daar ga je in dat jaar naartoe werken. Er moet ook echt ontwikkeling zichtbaar zijn. Het heeft natuurlijk wel met je werk te maken, dus het zijn dingen die je dagelijks in het werk kan toepassen.“

Uitdagend

Is je werk uitdagend? “Zeker! Mijn rol als teamleider is zeker uitdagend en ik ben er ook nog in aan het groeien. Samen met mijn collega teamleider en afdelingshoofd geef ik leiding over een pool van vijftien mensen, waarvan er zo’n zes tot acht werkzaam zijn voor mijn marktgebied natte infra. Het leukste vind ik het bekijken welke ontwikkeling de mensen in mijn team door kunnen gaan. We hebben een beleidsplan gemaakt, waarbij we goed hebben gekeken naar de markt en onze groeimogelijkheden. Daar zetten we op in met opleidingen en ontwikkeling. Dat is precies het stukje waardoor ik de functie zo leuk vind en ik het heb aangenomen.”

Nooit uitgeleerd

Waar kijk je het meest naar uit in het programma? “Om aan de slag te gaan met mijn leervraag. Dat was wel grappig. Ik kwam met een leervraag, maar uiteindelijk weten de trainers toch nog een heel andere vraag eruit te halen. De onderliggende vraag waar ik zelf niet direct opgekomen was. Ik heb in de afgelopen jaren veel opleidingen en trainingen gevolgd, zoals projectmanagement,  Functional Safety Engineer (TÜV Rheinland) en SIL & PL Specialist (TÜV Rheinland). Het is heel leuk, maar ook pittig om nu vooral met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Ik wil verder ook nog aan de slag met systeem integratie. We werken bij Iv heel integraal, daardoor blijven projecten ook interessant om te doen. Ik kijk ernaar uit om daar ook mee aan de slag te gaan. Zo ben je nooit uitgeleerd!”

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!