Dutch |English nl | en
Home>Over Iv > Kennis & Nieuws > Overzicht > Stalen val Prinses Amaliabrug ingevijzeld
Stalen val Prinses Amaliabrug ingevijzeld Basculebrug Engineering Plaatsing

Een totaalgewicht van 272 ton

De nieuwe Prinses Amaliabrug in de N246 bij Westknollendam (gemeente Zaanstad) biedt ruimte aan twee rijstroken voor autoverkeer met daarnaast een fietspad van 3 meter breed. Na de zomer wordt deze brug in gebruik genomen als vervanging van de oude Beatrixbrug. Reden voor de naamswijziging is een andere Beatrixbrug, die slechts enkele kilometers verderop in de gemeente Zaanstad ligt.
 
In de nacht van 12 op 13 april is in de N246 het stalen val van de gloednieuwe Prinses Amaliabrug vanaf het water ingevijzeld. Het val is, inclusief ballastkist, geplaatst en had tijdens de vijzeloperatie een totaalgewicht van 272 ton. Vervolgens is zaterdag de ballast in de kist geplaatst. De ballastkist is zondag dichtgelast. Vervolgens is het bewegingswerk gekoppeld aan het val. In de nacht van zondag op maandag is uiteindelijk het val geopend en vastgezet op de vasthoudinrichting, zodat de scheepvaart weer hervat kon worden. De komende tijd zal het kelderdak worden aangebracht, de installaties worden geplaatst en de brug verder worden afgebouwd. Iv-Infra verzorgde o.a. het definitieve ontwerp van de staalconstructie, de mechanische uitrusting, geleidewerken en wachtplaatsen. Daarnaast was Iv-Infra verantwoordelijk voor het definitief- en uitvoeringsontwerp van de betonnen aanbruggen, de basculekelder en de fundatie.
Wil je meer weten over de Prinses Amaliabrug? Neem contact op met Pieter via 088 943 3200 of stuur hem een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!