Dutch |English nl | en
Home>Kennis & Nieuws > Overzicht > Hoe mijn eerste week afstuderen bij Iv-Consult verliep
Hoe mijn eerste week afstuderen bij Iv-Consult verliep Iv-Consult Staal Afstuderen Uitgedaagd

Door Daphne de Wit, recent bij Iv-Consult afgestudeerd met een tien!

In februari 2018 startte ik met mijn afstudeeronderzoek bij Iv-Consult. Ik volgde de opleiding Engineering, Design and Innovation en ontwikkelde bij Iv-Consult een methode om de vermoeiingsanalyse van stalen constructies robuuster te maken en de doorlooptijd van de analyse te versnellen. In juni 2018 ben ik hierop afgestudeerd met een tien! Voor de vermoeiingsanalyses maakt Iv-Consult gebruik van het FEM-analyse programma ANSYS(Workbench). Ik wilde het vermoeiingsanalyseproces versnellen en verbeteren, uiteraard met 100% kwaliteitsgarantie. Vermoeiing is een gecompliceerd (maar ook erg interessant) onderwerp waardoor er veel aspecten zijn die verbeterd zouden kunnen worden bij de analyse.

Ik was erg onder de indruk van de kennis

De eerste dag dat ik bij Iv-Consult binnenliep voor mijn stage werd ik met enthousiasme ontvangen. Alle praktische zaken waren geregeld en alles stond klaar. Ik kon direct aan de slag. De eerste week is altijd even jezelf wegwijs maken in een bedrijf, de sfeer proeven en kijken wat er nou eigenlijk echt van je verwacht wordt. Ik was erg onder de indruk van de kennis op de afdeling en de openheid waarmee ik werd ontvangen. Zeker de eerste week zit je met veel vragen. Het fijne is dat ik altijd bij een van mijn begeleiders of een collega kon langslopen en dan direct antwoord kreeg. De sfeer is erg open en gezellig, naar mijn mening een goede balans tussen sociaal en professioneel. Iedereen is bereid te helpen zowel elkaar als mij als afstudeerder.

Begeleiding van specialisten die het vak door en door kennen

Uiteraard is de begeleiding voor een student ook erg belangrijk. Tijdens mijn stage werd ik begeleid door de sector manager en de principal engineer. Twee mannen die het vak door en door kennen. De combinatie van kennis van deze twee begeleiders zorgde ervoor dat alle aspecten waar ik hulp bij nodig kon hebben gedekt waren. 

Mijn indruk van Iv-Consult is superpositief, zowel over de sfeer als de professionaliteit. De manier waarop ik met alle enthousiasme werd begeleid maakte dit voor mij tot een superleuke en zeer leerzame afstudeerstage.

Wil jij ook stagelopen of afstuderen bij Iv? Wil jij het optimale uit je stage- of afstudeeropdracht halen en kan jij niet wachten om je te storten op het oplossen van echte hersenkrakers? Bekijk dan op onze vacaturepagina de openstaande stage- en afstudeervacatures.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!