Dutch |English nl | en
Home>Kennissessie Japanse duizendknoop
Hoe kunnen we de Japanse duizendknoop effectief bestrijden?
Ben jij erbij donderdag 15 april 2021? Op donderdagmiddag 15 april organiseert Iv-Infra een livestream kennissessie via Microsoft Teams over de Japanse duizendknoop. Graag ontvangen we je digitaal vanaf 15.00 uur!

De Japanse duizendknoop is een invasieve exoot die veel schade veroorzaakt. De plant groeit enorm snel en hoog en is dusdanig sterk dat hij zowel een bedreiging is voor infrastructuur als (bebouwde) omgeving. Tijdens de kennissessie informeren we je over de toegepaste methodes waarmee de Japanse duizendknoop de afgelopen jaren is bestreden binnen het havengebied Rotterdam. We willen deze kennis delen om effectief en slagvaardig te zijn, nu en in de toekomst.

Het programma is als volgt:

15:00 uur: Ontvangst door dagvoorzitter Kees-Willem Markus, Senior Assetmanager
15:10 uur: Duizendknoop in vogelvlucht - Bureau Stadsnatuur door Remko Andeweg
15:40 uur: De gevolgen van de Japanse duizendknoop voor assetmanagement, door Peter Markensteijn van Havenbedrijf Rotterdam
16:10 uur: De beproevingen van de Japanse duizendknoop in het havengebied van Rotterdam, door Paul van Oosterhout van Iv-Infra
16:40 uur: Paneldiscussie in het digitale Iv-Café
17:00 uur: Afronding dagvoorzitter  
Registreer nu! Wil je meer weten over de kennissessie? Neem contact op via 088 943 2315 of stuur een mail naar duizendknoop@iv-groep.nl. Ben je momenteel bezig met de bestrijding van de Japanse duizendknoop en heb je een actuele vraag die je graag behandelt wilt zien? Dien deze dan eveneens in via duizendknoop@iv-infra.nl. We behandelen het vraagstuk dan tijdens de sessie als daar ruimte voor is. Aanmelden kan tot 1 april 2021.

*Deze kennissessie is uitsluitend bedoeld voor beleidsmedewerkers, beheerders openbare ruimte en directievoerders van (semi-)overheden.
 
Keuze: