Dutch |English nl | en
Home>Nieuws > Overzicht > Iv-Infra geselecteerd als ontwerppartner in megaproject SAA A9
Iv-Infra geselecteerd als ontwerppartner in megaproject SAA A9 Iv-Infra

Ontwerppartner voor ‘package east en west’

Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht mag met recht een megaproject worden genoemd. Rijkswaterstaat heeft het project gegund aan het consortium VEENIX, bestaande uit Macquarie Capital, Siemens, Count&Cooper en FCC Construcción. VEENIX is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en voorfinancieren (DBFM) van het project. Iv-Infra is een geselecteerd ontwerppartner voor ‘package east en west’, en gaat in opdracht van FCC Construcción het voorlopige ontwerp en definitieve ontwerp maken voor onder andere de nieuwe Schipholbrug (beweegbare brug), en een aantal viaducten en een nieuwe dive-under.

Complex engineeringwerk

Een van de meest uitdagende en complexe onderdelen van het project en de scope van Iv-Infra betreft de nieuwe Schipholbrug. De bestaande Schipholbrug zal voor de civiele delen worden hergebruikt en verbreed. Zo wordt de basculekelder aangepast en verbreed en krijgt de brug nieuwe elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, een nieuwe bedientoren en twee nieuwe brugvallen.

Enorm blij met deze megaklus

David van Goolen, projectmanager bij Iv-Infra: “Dit project is op alle fronten uitdagend. En aangezien we bij Iv wel houden van uitdagingen en technische complexiteit, zijn we ook enorm enthousiast dat we aan deze megaklus mogen meewerken. De uitdagingen liggen niet alleen op technisch vlak, maar ook in de ontwerpplanning, de samenwerking met andere ontwerppartners onder FCC en de voorwaarden waaronder Iv-Infra wordt gecontracteerd. Er ligt dan ook een sterke focus op het projectmanagement. Het is ook voor het eerst dat Iv-Infra een stuurgroep heeft aangesteld als toeziend oog op het project.

Wil je meer weten over dit project? Kijk dan op de website van Rijkswaterstaat.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!