Home>Nieuws > Overzicht > Iv-Bouw werkt mee aan luxe wooncomplex Het Kruikhuis
Iv-Bouw werkt mee aan luxe wooncomplex Het Kruikhuis
 

Het Kruikhuis

Aan de rand van de historische binnenstad van Delft wordt een nieuw wooncomplex van circa 1.400 m2 bruto-vloeroppervlakte (BVO) gebouwd: Het Kruikhuis.

Hart van de stad

Het wooncomplex staat midden in een eigentijdse, aantrekkelijke en levendige nieuwe wijk in het hart van de stad. In deze compleet nieuwe wijk worden ongeveer 1.000 woningen, een stadspark, waterpartijen, horeca, onderwijs, werkplekken en grachten gebouwd. Iv-Bouw heeft voor dit wooncomplex alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties ontworpen, vanaf het voorontwerp tot en met het definitief ontwerp. Dit omvat installaties zoals de ventilatie, verwarming, warmtepompen en verlichting, maar ook hemelwaterafvoer, riolering en tapwater.

Unieke en duurzame woningen

Wooncomplex Het Kruikhuis bestaat uit zes luxe woningen, die stuk voor stuk uniek zijn. In het ontwerp is maximaal aandacht besteed aan duurzaamheid, met toepassing van de nieuwste, energie- en kostenbesparende technieken en aansluiting op eigen warmtepompinstallatie en zonnepanelen. In de zomermaanden wordt de lagere bodemtemperatuur gebruikt om te koelen. De woningen worden volledig elektrisch en dus gasloos uitgevoerd. Naast het installatietechnische advies heeft Iv-Bouw ook de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de installaties verzorgd. De woningen worden geschakeld gebouwd, waarbij woningen met twee lagen en met één laag elkaar afwisselen. Dit bracht een uitdaging met zich  mee voor de routing van de elektrotechnische en werktuigkundige installaties. De oplossing hiervoor is gevonden in het plaatsen van meerdere schachten waar de installaties doorheen lopen. De plek die de installaties en schachten in het gebouw hebben gekregen is nauw afgestemd met de architect om het architectonisch ontwerp zoveel mogelijk te waarborgen.