Dutch |English nl | en
Hoe Iv-Infra samenwerkte aan een ontsluitingsweg voor Rotterdam Food Hub Iv-Infra

Ontsluitingsweg voor de Rotterdam Food Hub

Iv-Infra heeft het afgelopen jaar veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er een ontsluitingsweg kwam voor de Rotterdam Food Hub nabij het Callandkanaal. Dit bedrijventerrein van 60 hectare wordt speciaal ingericht om bedrijven uit de ‘agrofood’ sector optimaal te faciliteren.

Opleveringsdatum cruciaal

De tijdsdruk was erg hoog en met name de procedures van aanbesteden en uitvoeren zouden ervoor zorgen dat de weg niet eind 2020 gereed zou zijn. Deze datum was cruciaal door gemaakte afspraken met klanten vanuit de interne organisatie, omliggende bedrijven en de omgeving. Vanaf juli 2020 ging er bij het eerste bedrijf de schop in de grond voor de ontwikkeling van het terrein wat ook wel de ‘Kop van de Beer’ wordt genoemd. Innocent ontwikkelt daar een fabriek voor het maken van sappen.

Een teamprestatie van formaat

Leon Oomen, projectleider infrastructuur bij Iv-Infra, vertelt over de prestaties van het team om de opleverdatum toch te halen: “Door slim en efficiĆ«nt met de tijd om te gaan is gekozen voor een samenwerkingsverband met de aannemer. De samenwerking is vastgelegd in een Bouwteamovereenkomst. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft er samen met (en op advies van) Iv-Infra voor gekozen dit traject in te gaan. Samenwerken in bouwteamverband stelde ons in staat expertise van de aannemer vroegtijdig te betrekken en uitvoeringsrisico’s te minimaliseren. Uiteindelijk konden we bijna 3 maanden tijd winnen met een ontwerp. De uitwerking van het ontwerp is in bouwteamverband eind april gestart dat direct kon worden uitgevoerd als onderdeel van een bestek. De aannemer is direct na de bouwvak gestart met de uitvoering van de werkzaamheden”.

Op 18 december 2020 was de weg gereed voor gebruik. Door de teamprestatie van formaat, die met vele handen binnen Iv-Infra tot stand is gekomen, is de weg binnen de gestelde termijn en van gewenste kwaliteit opgeleverd.
Wil je meer weten over dit project? Leon praat je graag bij over de mogelijkheden. Neem contact op via 088 943 2315 of stuur een mail.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!