Home>Nieuws > Overzicht > Onze afdeling Spoor: flexibiliteit, openheid en een hecht team.
Onze afdeling Spoor: flexibiliteit, openheid en een hecht team.

Van stations tot spoorse kunstwerken

Draag bij aan de ontwikkeling van het spoorwegennetwerk van de toekomst! Op de afdeling Spoor van Iv-Infra wordt dagelijks gewerkt aan slimme oplossingen voor de uitbereiding van duurzaam vervoer. Daarbij richten wij ons op vier pijlers: baanbouw & spoorwerk, stations, spoorse kunstwerken en omgevingswerken.

Onder baanbouw & spoorwerk vallen bovenbouwvernieuwingen. Daarover lees je meer in dit GGW Bouw-artikel van collega Stefan. De pijler stations richt zich op de advisering en het opstellen van ontwerpen voor de aannemerij of ProRail. Zo zijn er tientallen perrons vernieuwd o.b.v. onze uitvoeringsontwerpen voor de aannemer. De insteek van de ontwerpen is om stations te creëren die door iedereen veilig en zelfstandig gebruikt kunnen worden, ook door de mindervalide reizigers. Onder spoorse kunstwerken vallen het uitvoeren van normeninspecties, opstellen van contracten voor onderhoud aan spoorviaducten, het conserveren van stalen spoorbruggen enz. Of juist de uitvoeringsbegeleiding van onderhoudswerkzaamheden aan spoorviaducten of van het conserveren van grote stalen spoorbruggen.
Omgevingswerken is erg breed. Je kan denken aan het adviseren van gemeenten in het kader van de Spoorwegwet of het opnemen van geluidsschermen langs het spoor.

De perfecte plek voor jong talent

Het projectenportfolio van de afdeling Spoor is erg breed en afwisselend. Projecten worden groter en multidisciplinair. We werken steeds meer samen met andere sectoren en afdelingen binnen Iv-Infra en met andere divisies van Iv-Groep, zoals Iv-Bouw en Iv-Water. Een recent aangenomen raamcontract is Norminspecties beweegbare Kunstwerken voor ProRail. Voor dit raamcontract werkt sector Spoor samen met de sectoren Instandhouding en Stalen en Beweegbare Kunstwerken. Recent is ook het project Vervangen was-vulhydranten Cartesiusweg aangenomen. Dit project voeren we samen uit met collega’s van Iv-Water. Zo blijven we iedere dag van elkaar leren. Dit is de perfecte plek om je als jong talent snel te ontwikkelen en veel aspecten van het vakgebied te ervaren.

Een hecht team

Joey Kortlever, sectorhoofd Spoor bij Iv-Infra, is inmiddels ruim 19 jaar werkzaam bij Iv-Infra. “Ik ben zelf begonnen als stagiair. Ik heb stage gelopen bij de sector Instandhouding. Na mijn stageperiode mocht ik aan de slag als inspecteur. Ik heb verschillende functies bekleed en ben inmiddels doorgegroeid tot sectorhoofd. Het leuke aan mijn huidige functie is dat ik leiding geef aan het team, en nog meedraai in de uitvoering van projecten. Die afwisseling spreekt mij heel erg aan”.

De afdeling Spoor bestaat uit 10 collega’s. “Het is een erg hecht team. Wij hebben een open en laagdrempelige cultuur en leren nog iedere dag van elkaar. Naast de gave projecten waar we samen aan werken, is er ook voldoende ruimte voor sociale activiteiten. Zo organiseren we ieder jaar een eigen teamuitje. Ieder jaar neemt een andere collega de organisatie voor zijn of haar rekening en laat de rest van het team zich verrassen. Afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld een VR-gaming-dag gehad. Daarnaast doen wij graag mee aan de activiteiten die Iv-Groep organiseert. Zo rennen wij als team dit jaar mee tijdens de Business Estafette Run van de NN Marathon Rotterdam”.

Geen enkele dag hetzelfde

Wat het zo leuk maakt om bij de afdeling Spoor te werken? “Het werk is erg divers en afwisselend. Geen enkele dag is hetzelfde. De projecten waaraan wordt gewerkt, bevinden zich in alle fases. De ene dag begeleid je de uitvoering van projecten op en rond het spoor, de andere dag ben je bezig met het ontwerpen van bijvoorbeeld een complete stationsvernieuwing. Daarnaast zijn er binnen Iv-Infra veel mogelijkheden en kansen om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de vrijheid om zelf te bepalen op welke manier je graag werkt. Het kan zijn dat je graag op een projectlocatie werkt of juist liever vanaf één vaste werkplek aan het ontwerpen bent".
 
Wil jij ook aan slag op de afdeling Spoor? Enthousiast geworden en wil jij deel uitmaken van de afdeling Spoor bij Iv-Infra? Joey vertelt je graag meer over het team, de projecten en de mogelijkheden!

Direct solliciteren? Bekijk de vacature via onderstaande button!