Home>Kennis & Nieuws > Overzicht > 3 redenen waarom je online omgevingsmanagementtool Digiloog wilt inzetten voor jouw infraproject
3 redenen waarom je online omgevingsmanagementtool Digiloog wilt inzetten voor jouw infraproject 

Laagdrempelig, eenvoudig en een groter bereik

Bewonersparticipatie. Het is vaak een verplichte opgave, maar hoe vul je dit goed in en hoe krijg je een breed bereik? Met de traditionele manier (infoavond) krijg je toch met name de oudere (autochtone) bevolking. Door ook in te zetten op Digiloog bereik je meer mensen, en je zorgt voor een centraal punt van actuele informatie voor de hele omgeving. “Flexibel, snel in te richten en ondanks corona-maatregelen toch een goede manier om de omgeving duidelijk mee te nemen en te informeren.” – Eric Bos, Projectleider Provincie Zuid-Holland

Live demo

Zelf eens rondklikken? Download hier de Digiloog brochure met daarin een link naar de demo-omgeving. 

Bewonersparticipatie laagdrempeliger maken 

Om bewonersparticipatie laagdrempeliger te maken, heeft Iv-Infra Digiloog ontwikkeld. Digiloog is een online systeem waar bewonersinitiatieven concreet gemaakt worden. Via dit systeem wordt alle informatie gedeeld of kan informatie opgehaald worden. Direct meedenken en betrokken worden in de eigen leefomgeving en daarop feedback geven, dat is Digiloog. Je kunt het ook zien als de online variant van de bewonersavond. Digiloog is altijd up-to-date, waarin relevante vakinhoudelijke kennis en terugkoppeling plaatsvindt. Immers, een succesvol ontwerp ontstaat door het ontwerp samen met bewoners, ondernemers en andere stakeholders te maken. 

Punaises plaatsen op interactieve kaart 

Via de interactieve kaart kunnen punaises worden geplaatst. Vragen komen bij de projectleider van Iv-Infra terecht, die persoonlijk contact opneemt. Daarna wordt de vraag met het antwoord ook gedeeld via de website, zodat deze zichtbaar is voor alle betrokkenen. Digiloog kan bovendien worden opgemaakt in de huisstijl van de opdrachtgever, zodat deze als verlengstuk werkt van de website van de opdrachtgever. 

Nog meer voordelen van Digiloog

-    Verhoog de betrokkenheid van de leefomgeving
-    Laagdrempelig systeem 
-    Diversiteit van de wijk wordt door groter bereik beter benut. Dat levert kansen op. 
-    Invulling op maat ontwikkeld in de huisstijl van de opdrachtgever
-    Relevante onderwerpen in tabbladen benoemd
-    Eigentijdse tools zoals vlogs, webinars en visualisaties van de toekomstige leefomgeving
-    Flexibiliteit: op ieder gewenst moment aan te passen
-    Professionele feedback, waarbij Iv-Infra als spil fungeert en kennis samenbrengt

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Digiloog? Jacqueline gaat hier graag over met je in gesprek. Neem contact op via 088 943 2247 of stuur een mail naar info@iv-infra.nl. 
D2605D5B-18C7-4314-ACCB-29BA3C99A8E4Created with sketchtool.