Forse stijging bedrijfsresultaten Iv-Groep 2019  Iv-Groep

38% meer omzet

2019 was een mooi jaar voor Iv-Groep. Met een gefactureerde omzet van € 126 miljoen is het bedrijfsresultaat fors gestegen ten opzichte van € 91 miljoen in 2018. Het was een jaar met mooie kansen, maar ook de nodige uitdagingen. Een jaar waarin we onze expertise hebben kunnen inzetten in mooie projecten wereldwijd, en onze werkzaamheden in de markt ‘gebouwen en installaties’ verder hebben kunnen uitbreiden door overname van het bedrijf CAE. We zijn trots dat we dit mooie resultaat hebben behaald in markten die toch flink in beweging waren. Ten tijde dat het jaarverslag van 2019 werd opgesteld, werd de wereld opgeschrikt door het coronavirus. Hoewel corona op dit moment slechts beperkte invloed heeft op de omzet van Iv-Groep als totaal, is onze vooruitblik op 2020 voorzichtig.

Marktontwikkelingen in 2019

De flinke stijging in het bedrijfsresultaat in 2019 is met name te danken aan de infra-markt en de offshore-wind-markt. In de infra-sector werd door verschillende overheidsinstellingen volop geïnvesteerd op allerlei terreinen. De markt was in 2019 dan ook goed te noemen. Ook de olie & gas markt liet in 2019 weer wat activiteit zien, met name op het gebied van floating productiecapaciteit en kleinere platforms. Iv-Offshore & Energy scoorde samen met HSM twee grote gasprojecten. Ook vonden veel offshore wind projecten doorgang. Zo scoorde Iv-Offshore & Energy een groot project voor TenneT: de ontwerpstudie van de grootste offshore netaansluitingen (IJmuiden Ver). Voor Escher was 2019 een buitengewoon goed jaar. Bijzondere aandacht kreeg het project dat voor ShengHong Refining Petrochemical Ltd. in China werd uitgevoerd. Escher verzorgt hiervoor het ontwerp, de engineering en levering van 24 crystallizers.
 

Vinden van goed-opgeleide techneuten de grootste uitdaging

Als je alle marktontwikkelingen in 2019 bekijkt was er meer dan voldoende te doen voor een ingenieursbureau als Iv-Groep. Maar zelfs een goede markt als deze kent zo zijn knelpunten. Het vinden van technisch goed-opgeleide medewerkers was onze grootste uitdaging. We vissen allemaal in dezelfde vijver. Onze missie is om met de kennis die we hebben het ultieme in de wereld te bereiken. Dat bereiken we alleen door in alles wat we doen onderscheidend te zijn en alleen de allerhoogste kwaliteit op alle gebieden past daarbij. We willen onze kennis van innovaties en nieuwe technologieën op creatieve wijze inzetten. Momenteel gaan de technische ontwikkelingen en innovaties snel en zijn de stappen enorm. BIM (Building Information Management systemen), virtual reality, artificial intelligence, big data, parametrisch ontwerpen. Het zijn allemaal voorbeelden van ontwikkelingen waar we heden ten dage bezig zijn. Deze ontwikkelingen zullen ons vak en daarmee ook ons bedrijf reeds op korte termijn aanzienlijk gaan veranderen. Om onze groeiambities te kunnen verwezenlijken zoeken wij voortdurend hoogopgeleide techneuten met passie voor techniek, die het een uitdaging vinden om onderdeel te zijn van onze ambitie.

Vooruitblik 2020

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus is onze vooruitblik op 2020 voorzichtig. Gelet op de beperkte invloed van corona op de omzet van Iv-Groep als totaal, verwachten wij voor 2020 slechts een kleine daling van de omzet ten opzichte van 2019. We verwachten dat het dieptepunt zich pas dit najaar gaat voordoen. Toch verwachten we ten aanzien van resultaat een stijging te kunnen realiseren. Dat is dan vrijwel geheel het gevolg van de goede orderbezetting waarmee we dit jaar zijn gestart en de vrijval van winst uit een aantal goedlopende projecten.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kun jij ons versterken? Werken bij Iv-groep betekend elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Zelfstandig of met een team van top experts.