English |English en | en
Home>Projects > Infrastructure & Traffic > Lock Gates Panama Canal

Ontwerp sluisdeuren Panamakanaal

Zestien enorme sluisdeuren voor het Panamakanaal

De eisen waaraan het ontwerp van de sluisdeuren voor het vernieuwde Panamakanaal moesten voldoen, waren extreem streng: de deuren moeten bestand zijn tegen enorme waterdruk, botsingen en aardbevingen. Daarnaast moeten ze binnen vijf minuten open of dicht kunnen, mogen ze zeer beperkt water doorlaten en moeten ze 99,6% van de tijd beschikbaar zijn. Door de enorme afmetingen van de sluisdeuren waren conventionele ontwerpmethoden niet toereikend. Iv-Groep was verantwoordelijk voor het ontwerp van de sluisdeuren, het aandrijfmechanisme en de besturing , de integrale RAMS-analyse en de bouwbegeleiding van de sluisdeuren.
Would you like to know more about the possibilities for your project? Léon will be pleased to share ideas about your engineering issues. Contact him by email or call 088 943 3200.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!