English |English en | en
Home>Projects > Handling > Halfweg Platform Analysis

Analyse Halfweg-platform

Veiligheidsonderzoek van een platform met behulp van een drone

Hoe bepaal je de veiligheid van een platform waar een tanker tegenaan gevaren is? Het Halfweg-gasplatform zou worden weggehaald, maar werd aangevaren door een tanker. Het platform liep daardoor grote schade op. Iv-Consult voerde een FEM-boat-impact-analyse uit op basis van de door een drone gefotografeerde en gescande schade en de vervormingen. Het doel was de stabiliteit van het platform aantonen en mogelijke obstakels voor het verwijderen te identificeren. De FEM-analyse toonde aan dat de constructieve veiligheid en stabiliteit van het platform niet in het geding waren. Het platform werd vrijgegeven voor verdere inspectie.
Would you like to know more about the possibilities for your project? Michael will be pleased to share ideas about your engineering issues. Contact him by email or call​ 088 943 3100.
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!