English |English en | en
Home>Insights & News > Overview > Iv-Young: knowledge, networking and fun!
Iv-Young: kennis, netwerken en fun! Responsibility Iv-Young Werken bij Iv

Club van gezellige, ambitieuze techneuten

Veel jong talent staat open voor verdieping en vindt het leuk om samen leuke en interessante dingen te ondernemen. Als jonge Iv’er is het leuk om meer te weten van wat er binnen andere divisies van Iv gebeurt in projecten, maar ook om te leren over andere disciplines en expertises. En dat kan bij Iv-Young! Iv-Young is een club van gezellige, ambitieuze techneuten die samen kennis delen, op zoek gaan naar uitdagingen en ook vooral leuke activiteiten ondernemen. Er is ruimte om je samen te buigen over beleidsvraagstukken en de passie voor het vak te delen. Iv-Young was ons eigen initiatief, alweer een tijdje geleden. Wat zo leuk is bij Iv, is dat je als jonge Iv’er binnen zo’n groot bedrijf relatief makkelijk een vuist kunt maken en jouw idee├źn tot uitvoering kunt brengen. Als je maar assertief en ondernemend bent. Ik word gehoord en ik mag meedenken. De heel formele lijnen, dat kennen we hier eigenlijk niet zo. Maar goed, terug naar Iv-Young.

Wat doen wij dan zoal bij Iv-Young?

Ik zal een aantal voorbeelden geven van wat we met Iv-Young hebben meegemaakt. Bij een van de events gaf Pieter van Lierop (sectorhoofd Stalen & Beweegbare Kunstwerken) een presentatie over het ontwerp van de sluisdeuren van de grootste zeesluis ter wereld in IJmuiden, die wij als Iv-Groep ontwerpen: superinteressant! Aansluitend hebben wij met een rondvaartschip de bouw van de sluis vanaf het water bekeken; dan pas merk je hoe enorm de dimensies van dit sluizencomplex zijn. Daarna hebben we lekker met z'n allen gegeten, de afsluiters zijn natuurlijk altijd het gezelligst. ;-) Leuk om dit te doen met collega’s waar je normaal niet zoveel contact mee hebt.

In het najaar van 2017 heeft Aad Vredenbregt van ValOli ons alles verteld over de uitdagingen voor de digitale innovaties die er in de nabije toekomst voor ons en voor andere bedrijven liggen. Een ontzettend interessant verhaal! Het leuke is dat wij ons nu als jonge Iv’ers mogen buigen over hoe digitale innovaties van invloed zullen zijn op ons bedrijf en dat we hierover met het management kunnen sparren. We halen hiervoor de benodigde kennis uit de gehele organisatie. Zo krijgen we een integraal beeld van hoe wij er als bedrijf voor staan en welke acties we zouden moeten ondernemen om toekomstbestendig te zijn.

Ook doen we mee aan ontwerpcompetities. JongNLIngenieurs organiseert bijvoorbeeld jaarlijks de Doe & Durf-competitie. Hierin strijden teams van verschillende jongerenafdelingen van ingenieursbureaus tegen elkaar. Bij Iv-Groep houden we wel van een uitdaging, dus uiteraard hebben wij ons ook aangemeld in 2018! We worden op die manier op een heel andere manier uitgedaagd dan in de dagelijkse werkzaamheden en kunnen onze creativiteit volledig gebruiken.

Nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is leuk om onderdeel van deze club te zijn, om activiteiten te organiseren en om onze gezamenlijke passie te delen.

Door Rick van der Meijs, Ontwerper Waterbouw

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!