English |English en | en
Home>Insights & News > Overview > The 4 things that struck me the most when I came to work at Iv
Vier dingen die mij het meest opvielen toen ik bij Iv ging werken Passion Technology Werken bij Iv

Door Mark Havelaar, adviseur contract- en risicomanagement bij    Iv-Infra

In november 2017 ben ik gestart als adviseur contract- en risicomanagement bij Iv-Infra, op de afdeling Risicoanalyse en Contractmanagement. De indruk die ik al snel kreeg van Iv is dat er met passie aan veel verschillende toonaangevende projecten wordt gewerkt, die je overal (zowel in Nederland als over de hele wereld) tegenkomt. Graag vertel ik je in deze blog meer over wat mij het meest opviel in mijn eerste maanden bij Iv. 

1. Je werkt aan toonaangevende projecten

Bij Iv wordt er, met multidisciplinaire projectteams, aan veel verschillende toonaangevende projecten gewerkt. Het kenmerk van deze projecten is dat ze allemaal heel erg tastbaar zijn. In het dagelijks leven is de kans groot dat je een project tegenkomt waar je zelf (of een van je collega’s) aan hebt gewerkt. Zo was er tijdens de afgelopen winterstorm veel aandacht voor het sluiten van de stuwen in Nederland. Veel van mijn collega’s hebben aan deze stuwen (bijvoorbeeld stormvloedkering Ramspol) gewerkt. De betrokkenheid bij de actualiteit is daarmee erg groot.

2. De projecten zijn divers en multidisciplinair

In mijn eerste maanden ben ik betrokken geweest bij het opstellen van een contract voor de renovatie van een aantal poldergemalen, het opstellen van een programma van eisen voor vaste bruggen en het verzorgen van systems engineering en risicomanagement voor het ontwerp van een onderhoudshal. De projecten waar je aan werkt zijn dus erg divers en worden vaak uitgevoerd in multidisciplinaire projectteams. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is en je continu wordt uitgedaagd.      

3. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid

Al vanaf de eerste werkdag word je bij Iv actief betrokken bij het bedrijf. Er is veel ruimte voor het aandragen van eigen verfrissende ideeën. Zo werd ik de eerste week al betrokken bij Iv-Young, waar meerdere jonge medewerkers van Iv periodiek bij elkaar komen.  Binnen Iv-Young wordt ruimte gecreëerd voor inbreng van ideeën en wordt aandacht besteed aan verandering en innovatie. Ook binnen de projecten krijg je al snel meer eigen verantwoordelijkheid. Als starter word je uiteraard begeleid door een ervaren collega. Door het opdoen van kennis en ervaring van de meer ervaren collega kun je vervolgens meer en meer zelf aan de slag.

4. Er heerst een informele werksfeer

Binnen Iv heb je gemakkelijk informeel contact met je directe en indirecte collega’s van alle verschillende afdelingen. Op deze manier kom je veel te weten over welke kennis Iv allemaal in huis heeft en aan welke projecten wordt gewerkt. Vanaf dag één word je volledig opgenomen in het team waar je onder valt. Dit zorgt ervoor dat je veel leert van je directe collega’s en dat je op de hoogte blijft van de projecten waar je mogelijk ook bij betrokken kunt raken. Naast initiatieven als Iv-Young worden er ook allerlei (werkgerelateerde) activiteiten georganiseerd binnen je team of door andere collega’s. Hierdoor wordt het werken bij Iv gewoon leuker!
Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Hoe kan jij ons versterken? Werken bij Iv betekent elke dag werken aan uitdagende en afwisselende projecten. Op kantoor of op locatie. Bekijk snel of er in jouw specialisme een uitdaging te vinden is!